Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

SSC CGL Mains : English Quiz

| No comment

Gate Way To CGL Mains : English Quiz On Idiom/Phrase

Directions:- (1-10), four alternatives are given for the Idiom/Phrase underlined in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase.
1.   He broke down when he heard the news of his son’s death.
(A) Resigned his job.                                      
(B) Ceased to smile
(C) stopped working                                      
(D) wept bitterly



2.   Don't try to throw dust into my eyes. You will not succeed."
(A) You should not try to blind me with dust.
(B) I know how to protect my eyes.
(C) l will not let you blind me with dust.
(D) “Don't try to mislead or confuse me."

3.   A man of straw
(A) A man of no substance                           
(B) A very active person
(C) A worthy fellow                                        
(D) An unreasonable person

4.   We visit the shopping mall off and on.
(A) up and about             
(B) often                             
(C) really and truly         
(D) once upon a time

5.    Life is an event of give and take.
(a)adjustment                  
(B) make believe             
(C) always                          
(D) giving

6.   Don't mix with the bad hats.
(A) people with bad hats                             
(B)people’ of bad character        
(C) people selling of bad hats                     
(D) people of poor status

7.    The personality development class started with an icebreaking session.
(A) having breakfast                                      
(b)starting conversation
(C) introducing chief guest                          
(D) making speeches

8.   He chickened out when he confronted opposition.
(A) ate chicken                                                 
(B) released chicken
(C) hatched eggs                                              
(D) withdrew

9.    Try to make do with what you have.
(A) Create                                                          
(B) do
(C) produce                                                       
(D) manage

10.  The scientist worked for donkey's years to arrive at the formula.
(A) a long time                                                 
(B) a short time
(C) for donkeys                                                 
(D) for few years
Answers:-
1. D
2. D
3. A
4. B 
5. A
6. B
7. B
8. D
9. D
10.A
Tags : ,