Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : English Quiz For FCI And SSC CHSL Exam

| No comment

Direction (1-5): Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word. 

1.  Illicit
(a) Immoral
(b) illegal
(c) ineligible
(d) illegible

2.  Flair 
(a) talent  
(b) tendency
(c) bias  
(d) need


3.  Conservation 
(a) preservation 
(b) respiration
(b) correction 
(d) confusion

4.  Abysmal 
(a) sickening  
(b) gloomy
(c) sad   
(d) bottomless

5.  Salient 
(a) valiant 
(b) variant
(c) prudent 
(d) prominent

Direction (6-10) Choose the word opposite in meaning to the given word.  
6.  Suppress
(a) down  
(b) rouse
(c) urge  
(d) incite

7.  Loosen 
(a) fasten   
(b) accelerate
(c) delay   
(d) paste

8.  Rebellion 
(a) forgiveness 
(b) retribution
(c) submission   
(d) domination

9.  Idiosyncrasy 
(a) insanity 
(b) sanity
(c) generality 
(d) singularity

10. Sanguine 
(a) diffident 
(b) hopeless
(c) cynical  
(d) morose

Answers:-
1.b
2.a
3.a
4.d
5.d
6.d
7.a
8.c
9.c

10.b
Tags : ,