Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : G.S Quiz For SSC CHSL And FCI Exam

| No comment

1.  Tear of man have a enzyme which kill the bacteria –

(1) Amylase      
(2) Urease
(3) Lysozyme    
(4) Ptylin

2.  Myoglobine contain the metal –
(1) Copper          
(2) Silver
(3) Gold            
(4) Iron

3.  Fossils are found in—
(A) Igneous rocks
(B) Quartz
(C) Soil
(D) Sedimentary rocks

4.  Pinus is a—
(A) Tree
(B) Shrub
(C) Herb
(D) None of these

5.  Which instrument is used to measure heat radiation ?
(A) Radar
(B) Salinometer
(C) Refractometer
(D) Radio micrometer

6.  The absorption of ink by blotting paper involves
(A) viscosity of inks
(B) capillary action phenomenon
(C) diffusion of ink through the blotting
(D) siphon action

7.  Mirage is due to
(A) unequal heating of different parts of the atmosphere
(B) magnetic disturbances in the atmosphere
(C) depletion of ozone layer in the atmosphere
(D) equal heating of different parts of the atmosphere

8.  Nuclear sizes are expressed in a unit named
(A) Fermi
(B) angstrom
(C) Newton
(D) Tesla

9.  Highest melting point has?
(a) Nicrome
(b) Tungsten
(c) osmium
(d) rhenium

10. Change from vapour to liquid is called?
(a) Evaporation
(b) Condensation
(c) convection
(d) radiation

Answers :-
1.c
2.d
3.d
4.a
5.d
6.b
7.a
8.a
9.b
10.b
Tags : ,