Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : Reasoning (Calender)Quiz For SSC CHSL And FCI Exam

| No comment

1. January 1, 2007 was Monday. What day of the week lies on Jan 1, 2008?

(a)  Monday        
(b) Tuesday 
(c) Wednesday   
(d) Sunday 

2. January 1, 2008 is Tuesday. What day of the week lies on Jan 1, 2009?
(a)  Monday        
(b) Wednesday 
(c) Thursday       
(d) Sunday  


3. On 8th Dec, 2007 Saturday falls. What day of the week was it on 8th Dec, 2006?
(a)  Sunday         
(b) Thursday 
(c) Tuesday        
(d) Friday 

4. On 6th March, 2005 Monday falls. What was the day of the week on 6th March 2004?
(a) Sunday          
(b) Saturday 
(c) Tuesday         
(d) Wednesday 

5. The calendar for the year 2007 will be the same for the year?
(a) 2014             
(b) 2016  
(c) 2017              
(d) 2018 

6. On what dates of April, 2001 did Wednesday fall?
(a) 1st, 8th, 15th, 22nd
(b) 2nd, 9th, 16th, 23rd
(c) 3rd, 10th,17th, 24th 
(d) 4th, 11th,18th, 25th

7. What was the day of the week on 17th June, 1998?
(a) Monday        
(b) Tuesday
(c) Wednesday 
(d) Thursday

8. What was the day of the week on 28th May, 2006?
(a) Thursday      
(b) Friday 
(c) Saturday       
(d) Sunday  

9. What will be the day of the week on 15th August, 2010?
(a)  Sunday         
(b) Monday 
(c) Tuesday        
(d) Friday 

10. Today is Monday. After 61 days, it will be : 
(a)  Wednesday  
(b) Saturday 
(c) Tuesday        
(d) Thursday 

Answers key
1.   B   
2.   C   
3.   D   
4.   B   
5.   D   
6.   D   
7.   C   
8.   D   
9.   A   

10. B   
Tags : ,