Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : Reasoning Quiz For SSC CHSL And FCI Exam

| No comment

Directions:(1-10) choose the correct alternative from the given responses that will complete the series :

1. xy, wv, xy, ut, xy, ?
(A) xy
(B) rs
(C) yx
(D) sr

2. PQR, HIJ, DEF, ?
(A) ABC
(B) BCD
(C) DEF
(D) CDE

3. NDB, LED, JGG, ?
(A) LNP
(B) HED
(C) HJJ
(D) HJK

4. 18, 54, 162, 486, 1458, ?
(A) 39366
(B) 4374
(C) 2187
(D) 13122

5. 20, 30, 42, 56, 72, ?
(A) 87
(B) 95
(C) 85
(D) 90

6. Find the wrong number in the given series :
7, 15, 32, 65, 138
(A) 65
(B) 138
(C) 7
(D) 15

7. A party consisted of a man, his wife, his three sons and their wives and three children in each son's family. How many were there in the party ?
(A) 17
(B) 24
(C) 22
(D) 13
8. 6,500 were divided equally among a certain number of persons. Had there been 15 more persons, each would have got 30 less. Find the original number of persons.
(A) 50
(B) 55
(C) 40
(D) 45

9. From the following alternatives, select the word which cannot be formed using the letters of the given word :
UNIVERSITY
(A) NEVER
(B) REST
(C) INVERT
(D) UNITE

10.In a certain code MEN is written as MIN and WOMEN is written as WUMIN, then how will CHILD be written in the same code ?
(A) CHOLD
(B) CHULD
(C) CHELD
(D) CHALD

Answers:-
1.(D)
2.(B)
3.(D)
4.(B)
5.(D)
6.(A)
7.(A) 
8.(A)
9.(A) 

10.(A)
Tags : ,