Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : Reasoning Quiz On FCI And SSC CHSL Exam

| No comment

1.  Doctor : Nurse :: ? : Follower

(a) Employer                                 
(b) Leader
(c) Worker                                     
(d) Manager
2.  Moon : Satellite :: Earth : ?
(a) Sun                                          
(b) Planet
(c) Solar System                           
(d) Asteroid


3.  Fear : Threat :: Anger : ?

(a) Compulsion                             
(b) Panic
(c) Provocation                             
(d) Force

4.  Clock : Time :: Thermometer : ?

(a) Heat                                         
(b) Radiation
(c) Energy                                     
(d) Temperature

5.  CUP : LIP :: BIRD : ?

(a) BUSH                                      
(b) GRASS
(c) FOREST                                 
(d) BEAK

6.  Tractor : Trailer :: Horse : ?

(a) Stable                                      
(b) Cart
(c) Saddle                                     
(d) Engine

7.  Flower : Bud :: Plant : ?

(a) Twig                                         
(b) Seed
(c)Taste                                         
(d) Flower

8.  Flow : River :: Stagnant : ?

(a) Rain                                         
(b) Stream
(c) Pool                                         
(d) Canal

9.  Paw : Cat :: Hoof : ?

(a) Lamb                                       
(b) Horse
(c) Elephant                                  
(d) Lion

10. Car : Garage :: Aeroplane : ?

(a) Port                                          
(b) Depot
(c) Hangar                                     
(d) Harbour

ANSWERS:
1. (b)
2. (b)
3. (c)
4. (d)
5. (d)
6. (b)
7. (b)
8. (c)
9. (b)
10.(c)
Tags : ,