Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : Economic Quiz For SSC CHSL And FCI Exam

| No comment

1.Who was the father of Operation Flood ?

A.Dr. Norman Borlaug
B.Dr. M.S. Swaminathan
C.Dr. Verghese Kurien
D.Dr. William Gande

2.The increase in oil seeds production was due to ?
A.White revolution
B.Yellow revolution
C.Green revolution
D.Brown revolution

3.The data of estimation of India's National income is issued by ?
A.Planning Commision
B.National Data Center
C.Central Statistical Organsation
D.None of above

4.The progress in increase of fish production was called
A.Yellow revolution
B.White revolution
C.Brown revolution
D.Blue revolution

5.Banking regulation act was passed in ?
A.1947
B.1948
C.1949
D.1950

6.First Regional Rural Bank came into existence in,
A.1973
B.1974
C.1975
D.1976

7.Small Industries Development Bank of India (SIDBI) was established in :
A.1986
B.1987
C.1988
D.1989

8.Revenue of the state governments are raised from the following sources, except
A.entertainment tax
B.expenditure tax
C.agricultural income tax
D.land revenue

9.National expenditure includes
A.consumption expenditure
B.investment expenditure
C.government expenditure
D.All of the above

10.Paper currency first started in India in
A.1861
B.1542
C.1601
D.1880

Answers Key:
1.C
2.B
3.C
4.D
5.C
6.C
7.D
8.C
9.D
10.A

Tags : , , ,