Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : English Quiz For SSC CHSL And FCI Exam

| No comment

Directions (1-5): In the following questions, choose the word opposite in meaning to the given bold word.

1.OMIT
(a) exclude
(b) include
(c) undertake
(d) add
2.INTEGRATION
(a) unity
(b) synthesis
(c) linking
(d) fragmentation

3.MINIATURE
(a) large
(b) small
(c) heavy
(d) least

4.EXHAUSTS
(a) tires
(b) empties
(c) invigorates
(d) drains

5.DISTANT
(a) far
(b) close
(c) imminent
(d) along

Directions (6-10): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the same meaning of the given word.
6.AMNESTY.
(a) general pardon
(b) financial assistance
(c) police security
(d) literary

7.POSTHUMOUS
(a) postal
(b) after death
(c) creditable
(d) reliability

8.VERACITY
(a) tenacity
(b) wisdom
(c) truthfulness
(d) reliability

9.RECTIFY
(a) correct
(b) clarify
(c) condone
(d) regularize

10.PARSIMONIOUS
(a) cruel
(b) haughty
(c) prodigal
(d) miserly

Answers:-
1.b
2.d
3.a
4.c
5.b
6.a
7.b
8.c
9.a

10.d
Tags : ,