Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : General Studies Quiz For SSC CHSL And FCI Exam

| No comment

1.  Which of the following animals does not have nervous system?

(A) Leech
(B) Tapeworm
(C) Amoeba
(D) Snail

2.  Which of the following causes Malaria ?
(A) Insect
(B) Bacteria
(C) Protozoa
(D) Virus

3.  Deposition of uric acid crystals at the joint is the cause of 
(A) Arthritis
(B) Osteoporosis
(C) Osteomalacia
(D) Rickets

4.  Which of the following cytoplasmic organelles are treated as prokaryotic cells within the eukaryotic cells?
(A) Mitochondria
(B) Golgi bodies
(C) Lysosomes
(D) Glyoxysomes

5.  The central bank of Bangladesh, the Bangladesh Bank, on March 2, 2011, removed Nobel Laureate Dr.—as the Managing Director of Grameen Bank.
(A) Muhammad Yunus
(B) Mohammad Yusuf
(C) Mohammad Ismail
(D) Mohammad Islam

6.  The cause of loss of forest cover is
(A) Agriculture
(B) Building Industry
(C) Increasing population
(D) Toursim & Pilgrimage

7.‘Green House Effect’ means
(A) Pollution in houses in tropical regions
(B) Trapping of solar energy due to atmospheric oxygen
(C) Trapping of solar energy due to atmospheric carbon dioxide
(D) Cultivation in green houses so as to check pollution

8.  Which one of the following organs excretes water, fat and various catabolic wastes ?
(A) Kidney
(B) Skin
(C) Spleen
(D) Salivary glands

9.  Pollutant from motor car exhaust that causes mental disease is
(A) Lead
(B) No2
(C) So2
(D) Hg

10. To Mark the 100th anniversary of International Women’s Day, UN Women, in March 2011, announced a new regional programme to address the needs of widows in—.
(A) India
(B) Nepal
(C) Sri Lanka
(D) All of the above


11. The best material to  correct a transformer is
(A) stainless steel                     
(B) mild steel                           
(C) hard steel              
(D) soft iron

12. The total energy of revolving electron in an atom

(A) cannot be negative
(B) can have any value above zero
(C) can never be positive
(D) will always be positive.

Answers:-
1.C
2.C
3.B
4.A
5.D
6.C
7.C
8.A
9.A
10.D
11.D
12.C
Tags : , ,