Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : Practice English Questions and Answer for SSC/FCI Exam Set-3

| No comment
The list of practice English Idioms/Phrases questions and answer for FCI, SSC CHSL and SSC CGL Mains Exams were given here, Candidates those who are all preparing for the examination can use this practice questions.


Directions (1-10): In the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word as your answer.
1).Pragmatic
a)    Theoretical
b)    Impractical
c)    Unwise
d)    Silly




2).Advocate
a)    Appeal
b)    Condemn
c)    Arrest    
d)    Despise   



3).Flexible
a)    Static    
b)    Difficult
c)    Unbreakable
d)    Inflexible



4).Devoid
a)    Scarcity    
b)    Clean
c)    Excess
d)    Fall



5).Enterprising
a)    Dull   
b)    Gloom
c)    Timid
d)    Scared



6).Concrete
a)    Vague
b)    Implicit
c)    Abstract
d)    Unlike



7).Virtue
a)    Misdeed   
b)    Blemish
c)    Draw-back
d)    Vice



8).Absurd
a)    Clear
b)    Reasonable
c)    Brilliant
d)    Energetic



9).Combative
a)    Kind
b)    Gentle
c)    Friendly    
d)    Hospitable



10).Mimic
a)    Real
b)    Similar
c)    Exact
d)    Replica



Answers:                         

1). b) 2). d) 3). d) 4). c) 5). c) 6). c) 7). d) 8). b) 9). c) 10). a)
Tags : ,