Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : Practice Reasoning Questions with Explanations for SSC/FCI Exam Set-2

| No comment

The List of General Intelligence and Reasoning Questions with Explanations for SSC CHSL/FCI exam were given below, Candidate those who are applied for this exam can use this questions for preparation.

1).If HKUJ means FISH, What does UVCD means?
a)    STAR
b)    STAK
c)    STAL
d)    STAB




Answer: d)

2).When 20 x 2 = 20
25 x 4 = 50
Then 30 x 8 =?
a)    120
b)    270
c)    500   
d)    600  



Answer: a)

3).Shame is to Honour, what Union is to?
a)    Peace    
b)    Woe
c)    Discord
d)    Accord



4).Fail is to Triumph, what Wax is to ?
a)    Wane    
b)    Fire
c)    Haste
d)    Succeed



5).Laugh is to Weep, what pride is to ?
a)    Humility   
b)    Sorrow
c)    Pleasure
d)    Pity



6).Inferior is to Superior, what Permanent is to?
a)    Temporary
b)    Perennial
c)    Workable
d)    Venerable



Directions (7 to 10): In the Questions consists of a series of letters arranged in a definite pattern. Find the pattern and decide which alternative gives the next letter in the series.
7). b c d b c e b c f b c g
a)    b  
b)    c
c)    h
d)    i



8). b c c c d e e e f g g g h i i i
a)    g
b)    i
c)    h
d)    j



9).b n c d n e f g n h i j k
a)    n
b)    l
c)     m  
d)    i



10).b c d b e f g b h i j k b l m
a)    k
b)    h
c)    l
d)    n



Answers:                         

1). d) 2). a) 3). c) 4). a) 5). a) 6). a) 7). a) 8). d) 9). a) 10). d)
Tags : ,