Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : Reasoning Quiz For FCI And CHSL Exam

| No comment

Directions (1 to 5) : Find the odd number/ letters/ number/ figure from the given alternatives.

1.(A)  Sunflower oil     
(B)  Coconut oil
(C)  Palm oil              
(D)  Sandal wood oil

2.(A)  Carbon              
(B)  Graphite       
(C)  Diamond            
(D)  Gold

3.(A)  MSWEH             
(B) MSWAH
(C)  GMRVY              
(D)  UZEIL

4.(A) Confluence        
(B) Concourse
(C)  Radiation           
(D)  Concentration

5. (A) Agra
(B)Lucknow
(C)Allahabad
(D)Raipur

6. Choose the correct alternative from given ones that will complete the series
30, 68, 130, 222, ?, 520, 738
(A) 420                    
(B) 350
(C)  250                    
(D) 280

7. Find out the number that does not belong to the group of numbers for lack of common property.
(A) 2483                  
(B) 1754
(C) 2439                  
(D) 6236

8. Ayush is 7 ranks ahead of Abhivav in a class of 39. If Abhivav's rank is seventeenth from the last, what is Ayush's rank from the start ?
(A) 14th                    
(B)  16th
(C)  15th                    
(D)  17th

9. From the given alternative words, select the one which cannot be formed using the letters of the given word  :
INFRASTRUCTURE
(A) NATURE             
(B) RESTRAIN
(C) CHARTER          
(D) FRACTURE

10. Devendra is older by 4 years to Rajendra. After 16 years Devendra will be thrice his present age and Rajendra will be five times of his present age. How old would Rajendra be after 16 years ?
(A)30 years             
(B)25 years
(C)20 years          
(D)Cannot determined

Answers :-
1.(D)
2.(D)
3.(C)
4.(C)
5.(D)
6.(B)
7.(C)
8.(B)
9.(C)
10.(C)
Tags : ,