Powered by Blogger.

Featured Posts

.

.

.

Translate

Online Users

Visitor Status

Free Global Counter

Follow on Twitter

Poonia4India : SSC CHSL और FCI परीक्षा के लिए English क्विज Active/Passive

| No comment

मिशन SSC CHSL मुख्य परीक्षा 2015 : Active/Passive Quiz 

1.  Open the door.
(A) The door must be opened.
(B) The door will be opened.
(C) The door is opened.
(D) Let the door be opened.


2.  I did not trust anybody.
(A) Nobody was trusted by me.
(B) Anybody had been trusted by me.
(C) Nobody would be trusted by me.
(D) Nobody has been trusted by me.

3.  Did he remember the date and time?
(A) Are the date and time remembered by him?
(B) Was he remembering the date and time?
(C) Were the date and time remembered by him?
(D) Did the date and time be remembered by him?

4.  The boys were digging a hole in the ground.
(A) A hole had been dug in the ground by the boys.
(B) In the ground, the boys dug a hole.
(C) A hole in the ground has been dug by the boys.
(D) A hole was being dug by the boys in the ground.

5.  We must now deal with these problems.
(A) These problems must now be dealt with by us.
(B) These problems must now be dealing with by us.
(C) These problems must now deal with by us.
(D) These problems are to be dealt with by us.

6.  The audience loudly cheered the leader’s speech.
(A) The leader’s speech was loudly cheered by the audience.
(B) The leader’s speech is loudly cheered by the audience.
(C) The audience loudly cheered the leader for his speech.
(D) The speech of the leader was loudly cheered by the audience.

7.  Someone is following us.
(A) We are followed by someone.
(B) We are being followed by someone.
(C) We were being followed by someone.
(D) We had been followed by someone.

8.  He hasn’t slept in his bed.
(A) His bed hasn’t been slept in.
(B) He had not been slept in his bed.
(C) His bed had been slept in.
(D) His bed had not been slept in.

9.  I was recommended another lawyer.
(A) Somebody recommended another lawyer.
(B) Somebody recommended me to another lawyer.
(C) Somebody recommended me another lawyer.
(D) Somebody recommended me another lawyer.

10. Many a person has been saved from the man-eaters by these hunters.
(A) These hunters will save many a person from the man-eaters.
(B) These hunters save many a person from the man-eaters.
(C) These hunters saved many a person from the man-eaters.
(D) These hunters have saved many a person from the man-eater.


उत्तर
1.D
2.A
3.C
4.D
5.A
6.A
7.B
8.A
9.B
10.D
Tags : ,